ΚΑΚΤΟΣ - Forum - Μετάφραση, πνευματικά δικαιώματα και άλλα
 |
|
Συγγραφέας |
Θέμα  |
Pulherija
Junior Member MEMBER CLUB

219 Μηνύματα |
Εστάλη - 26 Oct 2013 : 21:04:15
|
Ας πω κι εγώ κάτι σχετικά με τους τόνους και την ορθογραφία. Δεν θα επιπλήξω κανέναν απλώς να τονίσω ότι καλό είναι οι μη μεταχειρίζοντες τόνους να επιμείνουν, όλα συνηθίζονται και στο τέλος θα γίνει συνήθεια, το δάχτυλο θα πηγαίνει από μόνο του στον τόνο. Το ίδιο και με την ορθογραφία. Το λέω αυτό γιατί με τον καιρό θες από τεμπελιά, θες από έλειψη χρόνου αν όλο και πιό πολλοί δεν μεταχειρίζονται τόνους, γενικά όχι μόνο σε διάφορα φόρουμ, η ελληνική γλώσσα θα αρχίσει να χάνει ένα σημαντικό της χαρακτηριστικό. Μετά στην σειρά θα έρχουν τα ι τα ε και τα ο. Αν για ευκολία μας αρχίσουμε να μην μεταχειριζόμαστε το η, υ, οι, ει, αι, ω μπορείτε να φανταστείτε τι απώλεια θα είναι αυτή για την ελληνικά γλώσσα. Ελπίζω να με καταλάβατε και συγνώμη για τα ορθογραφικά μου λάθη αλλά δεν έχω ορθογραφικό έλεγχο. |
 |
|
Κικη
Advanced Member

Greece
1234 Μηνύματα |
Εστάλη - 26 Oct 2013 : 21:17:16
|
Πουλχερία καλησπέρα.Ξέρεις πως νοιώθω που γράφω με τόνους?Μέχρι τωρα το μόνο που ήξερα απο κομπιούτερ ήταν να γράφω ταινίες και τραγούδια.Ξαφνικά απ'το πουθενά βρέθηκα να γράφω σε αξιόλογο φόρουμ και το μόνο που έκανα ήταν να συνομιλώ με παιδιά σαν να τα είχα μπροστά μου.Δηλαδή δεν μου πέρασε ποτέ απ'το μυαλό οτι "έπρεπε"να χρησιμοποιώ τόνους.Το έκανα αυθόρμητα σαν να ήταν δίπλα μου.Με κατάλαβες?Σε καμία περίπτωση δεν θα κόψω τα φωνήεντα,εννοείται. 
Κικη ' |
Edited by - Κικη on 26 Oct 2013 21:17:48 |
 |
|
Ευρυδίκη
Premium Member MEMBER CLUB

Greece
1165 Μηνύματα |
|
Θέμα  |
|
|