ΚΑΚΤΟΣ - Forum - Ετικέτες στα θέματα και τις φωτογραφίες
ΚΑΚΤΟΣ - Forum
ΚΑΚΤΟΣ - Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | | Προσωπικά μηνύματα | Αναζήτηση | Συχνές Ερωτήσεις
Όνομα Μέλους:
Κωδικός:
Αποθήκευση κωδικού
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

 Όλα τα Forum
 Σχετικά με το Cactus.thelo.gr
 Οδηγίες χρήσης
 Ετικέτες στα θέματα και τις φωτογραφίες
 Νέο Θέμα  Απάντηση
 Εκτύπωση
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Basil
Junior Member148 Μηνύματα

Εστάλη - 07 Sep 2013 :  03:58:54  Εμφάνιση Προφίλ Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην Basil  Απάντηση με παραπομπή
Admin edit: (Οι παρακάτω πληροφορίες προέκυψαν με αφορμή και μεταφέρθηκαν από το θέμα: http://cactus.thelo.gr/forum/el/topic.asp?TOPIC_ID=1909)

Image tags ή ετικέτες = πες μου τί βλέπεις.

Ίσως έχετε προσέξει όσοι χρησιμοποιέιτε το flickr, ή to imageshack, ή κάποια άλλη σελίδα φιλοξενίας εικόνων, πως εκτός από τον τίτλο σε μιά εικόνα, ζητάει να καταχωρήσετε και κάποια tags, δηλαδή ετικέτες. Οι ετικέτες αυτές είναι που λένε στις μηχανές αναζήτησης -όπως π.χ. Google, Bing, Yahoo!- τί δείχνει η εικόνα, έτσι όταν κάποιος κάνει αναζήτηση μπορεί η μηχανή να του εμφανίσει αυτό που ψάχνει.

Παράδειγμα

Ανέβασα όπως είδατε την εξής εικόνα:


Αν βάλετε στο Google Εικόνες 'Myrtillocactus geometrizans' δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμφανίσει αυτή την εικόνα, εφ' όσον δεν υπάρχει πρόγραμμα που να βλέπει/καταλαβαίνει τί ακριβώς δείχνει η εικόνα μου, ούτε να διαβάζει και το κείμενο που έγραψα μέσα.
(Προγράμματα που αναγνωρίζουν κείμενο μέσα σε εικόνα υπάρχουν, απλά δεν τα χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης.)

Πρέπει λοιπόν εγώ να ενημερώσω τη Google τι περιέχει η εικόνα μου.
Αυτό γίνεται με τις ετικέτες/tags. Έτσι ανέβασα την εικόνα στην imageshack, έδωσα ένα τίτλο (π.χ. Κηροειδείς Κάκτοι) και στα tags δήλωσα σε ποιές αναζητήσεις είναι λογικό να εμφανίζεται η παρούσα εικόνα.
Έτσι μπορώ να βάλω π.χ. tags: cereus, cactus, columnar, polaskia chichipe, stenocereus pruinosus, myrtillocactus geometrizans.

Το σωστό tagging, αλλά και γενικότερα η συγγραφή κειμένων για το διαδίκτυο είναι ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος:
SEO management / Search Engine Optimisation
Για περισσότερες πληροφορίες δες: Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης

Σε γενικές γραμμές για να κάνεις σωστό tagging πρέπει να έχεις κατά νού ποιός και τί θα πληκτρολογούσε στo Google αν ενδιαφερόταν να δει την εικόνα σου;
Επίσης βοηθάει να θυμηθείς τί πληκτρολογούσες εσύ όταν έψαχνες πληροφορίες για το συγκεκριμμένο θέμα;
Λάθος ετικέτες ή καθόλου ετικέτες είναι η αιτία που συχνά εμφανίζονται άσχετα αποτελέσματα στα ψαξίματά μας.

Ευρυδίκη (ωραίο όνομα ) για παράδειγμα στη φωτογραφία σου:

μπορείς να βάλεις tags: κηροειδής, κεροειδής, κάκτος, στενόκηρος, στενόκερος, προυινόσους, διακλάδωση, παράξενη διακλάδωση κάκτου, ασυνήθιστη διακλάδωση κάκτου, μη φυσιολογική διακλάδωση κάκτου, βλαστός μέσα από κορμό

Μπορείς επίσης να λάβεις υπ' όψη οτι κάποιος που ψάχνει δεν γνωρίζει πολλά για τους κάκτους, οπότε μπορείς να συμπληρώσεις μερικά tags: ψηλό φυτό αγκαθωτό, αγκάθια, σαρκώδες, παχύφυτο, σκίστηκε, πρόβλημα κάκτου, κάκτος ψηλός πρόβλημα

Λογικό είναι επίσης το θέμα να ενδιaφέρει την παγκόσμια κοινότητα, οπότε μερικά ακόμα
tags: cactus, columnar, cereus, stenocereus, pruinosus, rathbunia pruinosa, branching, branch, cactus emerging branch, cactus strange branching, cactus weird branching, cactus not normal branching, cactus abnormal branching, stenocereus pruinosus branch torn rib.

Στην πραγματικότητα τα "ψαχτήρια" έχουν κι άλλα κόλπα για να προσδιορίσουν μια εικόνα.
Εκτός από πιθανά tags και τίτλο, διαβάζουν το κείμενο της σελίδας μέσα στην οποία βρίσκεται η εικόνα και αντιμετωπίζουν κάθε λέξη του σαν πιθανή ετικέτα.

Πάρτε για παράδειγμα το παρόν θέμα.
Κάποια στιγμή θα το σαρώσουν τα "ψαχτήρια" της Google και κάθε λέξη που είναι γραμμένη μέσα του θα συσχετιστεί με τις εικόνες που εμφανίζονται. Ο τίτλος του θέματος διορθώθηκε, ωστόσο μέσα υπάρχει γραμμένη η λέξη polaskia chichipe και έτσι οι εικόνες θα εμφανίζονται και σε μια αναζήτηση που θα έχει αυτές τις λέξεις. Πάντως εμφανίζεται ο εν λόγω κάκτος σε μία εικόνα...

Ευρυδίκη και λοιποί, ελπίζω να ήμουν διαφωτιστικός και όχι κουραστικός.

Η εικόνα σου όπως είδα είναι αποθηκευμένη στον server του cactus.thelo.gr. Αν δεν σου δίνεται η δυνατότητα να βάλεις ετικέτες, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Μόλις το έκανα παραπάνω.
Όπως ίσως καταλάβατε, φρόντισα έτσι ώστε αρκετές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τις εικόνες σου να εμφανίζονται μέσα στο θέμα. Ναι, επίτηδες έγραψα με λεπτομέρεια τα προτεινόμενα tags.

Το μόνο που μένει είναι να δηλώσω στις μηχανές αναζήτησης οτι στο παρόν θέμα εμφανίζεται μέσα σε φωτογραφία και ένας ακόμα κάκτος: Ο trichocereus grandiflorus.

Σας ευχαριστώ

kaktos
Forum Admin MEMBER CLUB4063 Μηνύματα

Εστάλη - 07 Sep 2013 :  08:34:36  Εμφάνιση Προφίλ  Μετάβαση στην προσωπική σελίδα του/της kaktos Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην kaktos  Απάντηση με παραπομπή

Βασίλη....έγραψες!
Μόνο να συμπληρώσω ότι η gallery της σελίδας δίνει τη δυνατότητα προσθήκης tags και 2ον για τις μηχανές "δουλεύει" και το όνομα του αρχείου-φωτογραφίας ως tag και τέλος, ότι τα tags είναι αυτό που λέμε στα ελληνικά λέξεις-κλειδιά.
Αλλά πλέον νομίζω ότι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο κείμενο που υπάρχει εκεί που βρίσκεται η φωτογραφία.
Η παρουσίασή σου είναι πολύ καλή και νομίζω ότι πιθανόν να ήταν καλύτερο να μπει (και) σε νέο θέμα ...μόνο που αν "μεταφερθεί" εκεί το κείμενό σου και το υπόλοιπο θέμα και φωτογραφίες παραμείνουν εδώ...δε θα έχει το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να γίνει επεξεργασία του θέματός σου Ευρυδίκη ώστε να μπουν τα tags του Βασίλη κάτω απ' τη φωτογραφία σου σε αυτή την περίπτωση.

Πάντως, για την ιστορία, κι εγώ έκανα αναζήτηση με το Polaskia branching αλλά δε μου βγήκε κάτι...
Κορυφή σελίδας

Kostas
Premium Member MEMBER CLUB1792 Μηνύματα

Εστάλη - 07 Sep 2013 :  15:18:32  Εμφάνιση Προφίλ  Κλικ για εμφάνιση της διεύθυνσης MSN Messenger του μέλους Kostas Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην Kostas  Απάντηση με παραπομπή
Βασιλη..... ζωγραφισες.......!!

απαιτω αμμεση αλλαγη ονοματος του φορουμ σε..cactus & PC Thelo....και οπως παντα.....εντος θεματος....
Κορυφή σελίδας

Basil
Junior Member148 Μηνύματα

Εστάλη - 08 Sep 2013 :  10:34:51  Εμφάνιση Προφίλ Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην Basil  Απάντηση με παραπομπή
Ευχαριστώ Κώστα!
...για τον ζωγράφο και τα can-can-άκια! Είναι τ' αγαπημένα μου!


Ευχαριστώ Φωτεινή!

Τα tags είναι στα ελληνικά ετικέτες και τα keywords είναι οι λέξεις-κλειδιά.
Νομίζω τα πρώτα έχουν να κάνουν με περιγραφή εικόνας και τα δεύτερα γενικότερα με το κείμενο μιας ιστοσελίδας (μέσα στο οποίο εντοπίζονται τα keywords), αλλά στην ανάρτησή μου αναφέρθηκα σε όλα αυτά σαν tags (Να σου πω την αλήθεια δεν το έψαξα βαθύτερα, αλλά αυτή την εντύπωση έχω. Ευχαριστώ πάντως που με έβαλες στη διαδικασία να σκεφτώ τη διαφορα )

Πριν αρχίσω να γράφω είχα σκεφτεί μήπως άνοιγα καινούριο θέμα, αλλά τελικά αποφάσισα να γράψω εδώ και απλά μπορεί να αντιγραφεί, να προσαρμοστεί ή να γραφτεί κάτι παρόμοιο στην ενότητα με τις οδηγίες

Νομίζω κάποια επεξεργασία δεν χρειάζεται το θέμα της Ευρυδίκης, αφού όλα τα tags (δηλαδή τα keywords) είναι ήδη μέσα στο θέμα. Εκτός και αν πρέπει να είναι πιο κοντά στις εικόνες (με μια εικόνα της το έκανα ήδη ). Μπορεί βέβαια να συμπληρώσει τα tags στη θέση που είναι αποθηκευμένες οι εικόνες της, αν δεν το έκανε ήδη.

Όντως δεν βγάζει κάτι όταν ψάχνουμε για polaskia branching, γι' αυτό και προωθούμε την Ευρυδίκη και τις φωτογραφίες της, που κατέγραψε και ανέδειξε το θέμα .

Αν εννοείς οτι δεν εμφανίζονται τα περιεχόμενα (φωτογραφίες) αυτού του θέματος, όταν ψάχνεις για polaskia branching, είναι επειδή χρειάζεται κάποιος καιρός μέχρι να μας επισκεφτούν τα ψαχτήρια και να μας καταχωρήσουν στις βάσεις τους

Κορυφή σελίδας

kaktos
Forum Admin MEMBER CLUB4063 Μηνύματα

Εστάλη - 10 Sep 2013 :  23:28:21  Εμφάνιση Προφίλ  Μετάβαση στην προσωπική σελίδα του/της kaktos Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην kaktos  Απάντηση με παραπομπή
Μάλλον πρέπει να γίνει μεταφορά Βασίλη των δικών σου κειμένων σε νέο θέμα κι απλή αντιγραφή των tags εδώ κάτω απ' τις φωτογραφίες της Ευρυδικης.

Έχεις δίκιο για τη διάκριση των tags και keywords.

Το Polaskia branching εννοώ το χρησιμοποίησα για να βρω εικόνες για το τι συμβαίνει με το φυτό της Ευρυδίκης κι όχι για εδώ...έρχεται καθημερινά ο Google στη σελίδα αλλά ναι, θέλει πάντα λίγο χρόνο για να καταχωρηθεί....
Κορυφή σελίδας

Basil
Junior Member148 Μηνύματα

Εστάλη - 11 Sep 2013 :  04:03:08  Εμφάνιση Προφίλ Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην Basil  Απάντηση με παραπομπή
Φωτεινή, όσον αφορά την οργάνωση του φόρουμ, εσύ γνωρίζεις καλύτερα.

Έχεις δίκιο, μπορούν να μετακομίσουν εύκολα χωρίς να δημιουργείται κάπου η εντύπωση της ασυνέχειας...
Κορυφή σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση
 Εκτύπωση
Μετάβαση:
ΚΑΚΤΟΣ - Forum © 2005-2012 Cactus.Thelo.gr Κορυφή σελίδας
This page was generated in 0.11 seconds. S.n.i.t.z. F.o.r.u.m.s 2000