ΚΑΚΤΟΣ - Forum - Mammillaria heyderi
ΚΑΚΤΟΣ - Forum
ΚΑΚΤΟΣ - Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | | Προσωπικά μηνύματα | Αναζήτηση | Συχνές Ερωτήσεις
Όνομα Μέλους:
Κωδικός:
Αποθήκευση κωδικού
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

 Όλα τα Forum
 Cactaceae
 Mammillaria
 Mammillaria heyderi
 Νέο Θέμα  Απάντηση
 Εκτύπωση
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Billy
Advanced Member MEMBER CLUBGreece
316 Μηνύματα

Εστάλη - 22 Jul 2011 :  00:22:03  Εμφάνιση Προφίλ  Μετάβαση στην προσωπική σελίδα του/της Billy Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην Billy  Απάντηση με παραπομπή
Είδος : Mammillaria heyderi

Συνώνυμα : Mammillaria gummifera, Mammillaria applanata, Mammillaria hemisphaerica, Mammillaria meiacantha, Mammillaria macdougalii, Neomammillaria gaumeri, Mammillaria gaumeri, Mammillaria parrasensis

Χαρακτηριστικά : Στρόγγυλο σχήμα πολλές φορές πεπλατυσμένο. Φτάνει τα 5 εκατοστά ύψος και τα 8-12 διάμετρο. Αγκάθια 10 #8211; 22 περιμετρικά λευκού χρώματος και ένα κεντρικό.

Κατώτατη θερμοκρασία : - 10 (Στο cactus-art αναφέρει ότι πρέπει να αποφεύγεται ο παγετός)

Ιδανική θερμοκρασία χειμώνα : 10

Ανάγκες σε νερό : Αρκετό πότισμα κατά την ανάπτυξη, εντελώς στεγνό το χειμώνα.

Σκίαση : Αρκετά ηλιόλουστο μέρος για να αναδειχθούν τα αγκάθια.

Καταγωγή : Texas και New Mexico, Tamaulipas, Nuevo Leon, Coahuila, Durango, Sonora, San Luis Potosi και Veracruz. Υψόμετρο 10 - 2.000 m.

Αναπαραγωγή : Σπόροι και κομμάτια.

Άνθιση : Μικρά λουλούδια κρεμ χρώματος με καφέ γραμμές στα πέταλα.

Ιστορία : Η Mammillaria heyderi και κάποια υποείδη της, χρησιμοποιούνταν από τους μάγους των Tarahumaras σαν παραισθησιογόνα και φάρμακα. Τις χρησιμοποιούσαν μόνο ισχυροί σαμάνοι γιατί θεωρούσαν ότι έχουν πολύ ισχυρή μαγεία αυτά τα φυτά. Εκτός από τη μαγεία όμως αυτό το φυτό έχει χρησιμοποιηθεί για να καταπολεμήσει τους πονοκεφάλους και τον πόνο στο αυτί. Στην πραγματικότητα στο Μεξικό πωλείται ακόμη και σήμερα με σκοπό τη χρήση σε παραδοσιακά «γιατροσόφια».

Σημειώσεις : Είναι κάκτος αργής ανάπτυξης αλλά και από τους πιο ανθεκτικούς στις παγωνιές. Το χειμώνα συρρικνώνεται και μπορεί μέχρι και να χωθεί στο έδαφος.

Παρακάτω υπάρχει μια σύντομη περιγραφή των υποειδών της M. Heyderi :

M. heydery ssp. heyderi Έχει ένα κντρικό αγκάθι και 15 #8211; 22 περιμετρικά. Τα άνθη έχουν κρεμ χρώμα με καφετί/πρασινωπές ρίγες στη μέση από τα πέταλα.
M. heydery ssp. gaumeri Έχει 1 κεντρικό αγκάθι και 10 #8211; 12 περιμετρικά. Τα άνθη είναι κρεμ λευκά.
M. heydery ssp. gumifera Έχει 1 #8211; 2 κεντρικά αγκάθια και 10 #8211; 12 περιμετρικά. Τα άνθη είναι ανοιχτό κόκκινο με πιο σκούρο χρώμα στη μέση από τα πέταλα.
M. heydery ssp. hemisphaerica Έχει ένα κεντρικό αγκάθι και 9 #8211; 13 περιμετρικά. Τα άνθη έχουν αποχρώσεις μεταξύ του κρεμ και του ροζ.
M. heydery ssp. macdougalii Έχει 1 #8211; 2 κεντρικά αγκάθια και 10 #8211; 12 περιμετρικά. Τα άνθη έχουν αποχρώσεις ανάμεσα στο κρεμ και το απαλό κίτρινο.
M. heydery ssp. meiacantha Έχει ένα ή καθόλου κεντρικό αγκάθι και 5-9 περιμετρικά. Τα άνθη είναι ροζ ή λευκά με ροζ στο μέσω.
M. heyderi var. applanata Η μόνη διαφορά που έχει με το ssp. heyderi είναι στο σχήμα. Είναι πιο πεπλατυσμένο και κοντά στο χώμα.

Πηγές :http://www.mammillarias.net/gallery/mammillaria_species.php?searchstring=heyderi%20ssp%20heyderi&lg=uk
http://www.cactus-art.biz/schede/MAMMILLARIA/Mammillaria_heyderi/Mammillaria_heyderi_applanata/Mammillaria_heyderi_applanata.htm
http://www.entheogen.com/forum/showthread.php?t=246
http://www.desert-tropicals.com/Plants/Cactaceae/Mammillaria_meiacantha.html


Billy
Advanced Member MEMBER CLUBGreece
316 Μηνύματα

Εστάλη - 25 Jul 2011 :  16:05:12  Εμφάνιση Προφίλ  Μετάβαση στην προσωπική σελίδα του/της Billy Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην Billy  Απάντηση με παραπομπή
Και μια φωτό από την πιτσιρίκα μου


Ελπίζω να πάει καλά γιατί μετά τη μεταφύτευση την βλέπω λίγο ....κάπως!!!
Κορυφή σελίδας

Billy
Advanced Member MEMBER CLUBGreece
316 Μηνύματα

Εστάλη - 06 Sep 2011 :  22:13:17  Εμφάνιση Προφίλ  Μετάβαση στην προσωπική σελίδα του/της Billy Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην Billy  Απάντηση με παραπομπή
Η heyderi παρολίγο να πάθει αφυδάτωση. Το είδα όταν έριξε η σκύλα μου το γλαστράκι και την έβγαλα από το χώμα. Στην αρχή το μυαλό μου πήγε σε σάπισμα όταν την έβλεπα να συρικνώνεται αλλά αφού την εξέτασα παντού δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Την πότιζα μαζί με τα υπόλοιπα αλλά επειδή ήταν σε μικρό πήλινο γλαστράκι μάλλον δεν της έφτανε. Αυτό που βρήκα ότι θέλει πολύ νερό στην ανάπτυξη ισχύει τελικά. Τώρα την προσέχω παραπάνω και αφήνω για 2-3 μέρες μόνο στεγνό το χώμα της ανάμεσα στα ποτίσματα.
Κορυφή σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση
 Εκτύπωση
Μετάβαση:
ΚΑΚΤΟΣ - Forum © 2005-2012 Cactus.Thelo.gr Κορυφή σελίδας
This page was generated in 0.11 seconds. S.n.i.t.z. F.o.r.u.m.s 2000