ΚΑΚΤΟΣ - Forum - Hotlinking - Φωτογραφίες από άλλες σελίδες
ΚΑΚΤΟΣ - Forum
ΚΑΚΤΟΣ - Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | | Προσωπικά μηνύματα | Αναζήτηση | Συχνές Ερωτήσεις
Όνομα Μέλους:
Κωδικός:
Αποθήκευση κωδικού
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

 Όλα τα Forum
 Σχετικά με το Cactus.thelo.gr
 Οδηγίες χρήσης
 Hotlinking - Φωτογραφίες από άλλες σελίδες
 Νέο Θέμα  Απάντηση
 Εκτύπωση
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

kaktos
Forum Admin MEMBER CLUB4063 Μηνύματα

Εστάλη - 14 May 2011 :  08:30:35  Εμφάνιση Προφίλ  Μετάβαση στην προσωπική σελίδα του/της kaktos Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην kaktos  Απάντηση με παραπομπή
Κάνω αυτό το θέμα για ενημέρωση γύρω απ' το θέμα του hotlinking των φωτογραφιών, επειδή τελευταία είχαν μπει μία σειρά τέτοιων φωτογραφιών και μου εστάλη σχετικό μήνυμα από μία από τις εν λόγω σελίδες. Βρήκα λίγο χρόνο κι επεξεργάστηκα κάποια θέματα που είχαν φωτογραφίες από άλλες ιστοσελίδες. Αν κάποιος δει κάποια ακόμη παρακαλώ να με ενημερώσει. Είχα στείλει κάποτε μεμονωμένα σε ορισμένα μέλη προσωπικό μήνυμα για το θέμα, αλλά νομίζω είναι καλύτερα να υπάρχει εδώ ως οδηγία για όλους.

Αυτό, δηλαδή, η εμφάνιση φωτογραφίας από άλλη σελίδα με την τοποθέτηση του απευθείας κώδικα (που καταλήγει σε .jpg) δεν επιτρέπεται (όχι από εμένα ή από κανόνες του παρόντος φόρουμ αλλά είναι κώδικας του ίντερνετ ότι δεν βάζουμε απευθείας να εμφανίζονται φωτογραφίες/αρχεία από αλλού).
Ονομάζεται hotlinking, θεωρείται κλοπή περιεχομένου κι αφορά την περίπτωση που βάζουμε ένα αρχείο, φωτογραφία κλπ από κάπου αλλού να εμφανίζεται (έμμεσα) σε μία άλλη σελίδα, χωρίς να την έχουμε αποθηκεύσει εμείς κάπου αλλού απ' όπου επιτρέπεται να γίνεται αυτό. Εκτός κι αν έχει προηγηθεί επικοινωνία και υπάρχει συναίνεση απ' την πηγή της φωτογραφίας.

Γενικώς, λοιπόν, αυτό απαγορεύεται στο ίντερνετ γιατί αυτό που γίνεται είναι (για να γίνει κατανοτό το σκεπτικό) εμείς εδώ π.χ. να βλέπουμε μία φωτογραφία για την οποία τα έξοδα μεταφοράς (bandwidth) τα πληρώνει ο άλλος που έχει και φιλοξενεί τη φωτογραφία...
Για το λόγο αυτό ίσως θα έχετε παρατηρήσει κάποιες φωτογραφίες στο ίντερνετ που μπορεί να προσπαθούμε να τις βάλουμε να φαίνονται αλλά δεν φαίνονται. Αυτό γίνεται διότι ο ιδιοκτήτης της σελίδας που έχει τη φωτογραφία έχει βάλει κάποιο αποτρεπτικό μηχανισμό στο σέρβερ.

Ουσιαστικά, το ίδιο πράγμα γίνεται και με τα site δωρεάν φιλοξενίας φωτογραφιών όπως imageshack.us κλπ, με τη διαφορά ότι εκείνα λειτουργούν για αυτό το σκοπό, δηλαδή, να ανεβάζει κάποιος εκεί φωτό και να τις δείχνει όπου θέλει. Σε εκείνα επιτρέπεται, δημιουργήθηκαν ακριβώς για αυτό το σκοπό.

Για να γίνει κατανοητό θα αναφέρω έναν ακόμη λόγο για τον οποίο κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Εάν ο κάτοχος της φωτογραφίας αντιληφθεί (π.χ. απ' τα στατιστικά του) ότι γίνεται αυτό, μπορεί να αντικαταστήσει στη σελίδα του τη φωτογραφία που βάλαμε εμείς και να βάλει να εμφανίζεται μία άλλη με το ίδιο όνομα αρχείου, αντί αυτής που βάλαμε εμείς...Κάποιες φορές μπορεί να είναι απλά ένα κείμενο που λέει stop hotlinking. Αλλες φορές μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο....Το αποτέλεσμα θα είναι στη θέση που εμείς βάλαμε τη φωτογραφία την ξένη να βλέπουμε κάτι άσχετο.
Τέλος, μπορεί απλά να αφαιρέσει απ' τη σελίδα του τη φωτογραφία (ή να της αλλάξει όνομα αρχείου) για να σταματήσει τη "διαρροή" (bandwidth leaking) όπως λέγεται ή απλά να κλείσει η σελίδα μελλοντικά για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα μία ωραία "παρουσίαση" εδώ με ξένες φωτογραφίες να καταλήξει άδεια από φωτογραφίες.

Το σκεπτικό, λοιπόν, είναι
πρώτον το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων,
δεύτερον, το κόστος μεταφοράς της φωτογραφίας (εμείς βλέπουμε αλλά ο άλλος πληρώνει)
τρίτον, ότι ο αρχικός κάτοχος της φωτογραφίας, στη σελίδα του μαζί με εκείνη τη φωτογραφία δείχνει και κάποιες διαφημίσεις κλπ., οπότε θεωρείται ότι η εμφάνιση περιεχομένου του σε άλλη σελίδα με αυτό τον τρόπο οδηγεί σε απώλεια χρημάτων για εκείνον....
τέταρτον, ανά πάσα στιγμή για να αποτρέψει τη "διαρροή" μπορεί να διαγράψει τη φωτογραφία ή να βάλει στη θέση της να εμφανίζεται οτιδήποτε άλλο

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε έτσι απλά να κάνουμε μία εγκυκλοπαίδεια των πάντων κλπ με φωτογραφίες ξένες γιατί το υλικό θα πρέπει να είναι δικό μας ή/και προϋποθέτει γενικώς τέτοια προεργασία...
Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τις εδώ φωτογραφίες. Δηλαδή, οι φωτογραφίες που έχουν τα μέλη στην Gallery δεν επιτρέπεται να μπαίνουν αλλού με απευθείας κώδικα και χωρίς αναφορά της πηγής.

mavirenes
Premium Member MEMBER CLUBGreece
3064 Μηνύματα

Εστάλη - 22 Jun 2011 :  22:35:25  Εμφάνιση Προφίλ  Μετάβαση στην προσωπική σελίδα του/της mavirenes Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην mavirenes  Απάντηση με παραπομπή
ομολογουμένως δεν τα γνώριζα όλα αυτά και προσωπικά συμμορφώθηκα, αναρωτήθηκα καθώς ξαναδιάβαζα το θέμα αν υπάρχει κάποια υπηρεσία ελέγχου ή καταγγελιών για το hot linking και ποιά είναι αυτή??

mavirenes
Κορυφή σελίδας

kaktos
Forum Admin MEMBER CLUB4063 Μηνύματα

Εστάλη - 25 Oct 2013 :  09:46:13  Εμφάνιση Προφίλ  Μετάβαση στην προσωπική σελίδα του/της kaktos Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος στον/στην kaktos  Απάντηση με παραπομπή
Πρόσθετες πληροφορίες για τη χρήση φωτογραφιών από άλλους ιστότοπους:

1. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση φωτογραφιών από άλλες πηγές για τις οποίες το μέλος που τις αναδημοσιεύει δεν είναι κάτοχος των δικαιωμάτων τους.
2. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση φωτογραφιών από άλλες πηγές μόνο εφόσον έχει εξασφαλιστεί ρητά η έγκριση του ιδιοκτήτη ή εάν αυτό αναφέρεται στην πηγή της φωτογραφίας. Στην περίπτωση αυτή αναφέρεται η πηγή κάτω από τη φωτογραφία και προστίθεται σύνδεσμος προς την πηγή εάν υπάρχει.
3. Όποιος βρει φωτογραφία από άλλη πηγή που θέλει να την παρουσιάσει στο φόρουμ και δεν έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την άδεια του ιδιοκτήτη μπορεί να το κάνει προσθέτοντας μόνο το λινκ προς τη φωτογραφία.

Κορυφή σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση
 Εκτύπωση
Μετάβαση:
ΚΑΚΤΟΣ - Forum © 2005-2012 Cactus.Thelo.gr Κορυφή σελίδας
This page was generated in 0.14 seconds. S.n.i.t.z. F.o.r.u.m.s 2000